Eten+recept

 

Maleisië heeft veel recepten.

Ik zal een recept uit de Maleise keuken noemen: Ayam Masak Merah (kip uit Maleisië)

 

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo verse, uitgebeende kippendijtjes, 60 gram gedroogde chili pepertjes (kleintjes), 2 theelepels zeezout, 4 theelepels kurkuma, 3 hele chilipepers met zaad (fijn), 3 teentjes knoflook (geperst), 1 rode ui (gesnipperd), 2 cm verse gember (geraspt), 4 el zonnebloemolie, 1 kaneelstokje, 2 hele steranijsjes (toko), 5 hele kruidnagels, 2 grote tomaten (tros, vlees), 40 ml ketchup, 5 kardemom zaadjes, 3 t suiker, 125 milliliter water, Paar takjes verse korlander.

 

Recept 

Was de kippendijtjes en dep droog met keukenpapier. Smeer goed in met zout en met kurkuma. Wegzetten. Droge pepertjes weken in heet water voor 20 minuten. Geweekte chilipeper, de verse, mét zaad, knoflook, ui en gember in de blender en maak er pasta van. Doe olie in de wok en verhit. Kippendijtjes toevoegen en roerbak om en om tot knapperig en bruin. Doe dit ongeveer 8 minuten. Kip apart zetten, nieuwe olie nemen, pasta toevoegen, de kaneel, de steranijs en kardemom toevoegen. 3 minuten laten koken. Doe de kip weer terug, water toevoegen, de tomaten, ketchup en de suiker. Laat koken en laat ongeveer 15 minuten doorsudderen. Nu even proeven, de één wil nog wat meer suiker, de ander zout. Kip uit de wok halen, verdeel over de borden en schep de saus erover. Garneer af met wat takjes verse koriander.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb